fbpx

Rada bi ohranila ljubeč in spošljiv odnos do najstnika, pa ne veš kako?

Lahko te podprem z dragocenimi izkušnjami in konkretnimi nasveti

SPLETNI TEČAJ: ODLOČNA IN LJUBEČA MAMA

Tečaj je pisana mešanica mojega strokovnega znanja, izkušenj, konkretnih nasvetov in doživljanj svojih najstnikov.

Spletni tečaj je namenjen tebi, ki:

  • si se »naenkrat« znašla ob občutljivem in nemirnem najstniku;
  • doživljaš, da najstnik prebuja v tebi jezo, razočaranje;
  • imaš morda občutek nemoči, ker je vaše družinsko ravnovesje neprestano niha;
  • si želiš spet začutiti sebe in vzeti krmilo življenja v svoje roke;
  • si želiš ohraniti ljubečo in odločno držo do svojih otrok;
  • želiš v sebi ponovno obuditi svojo ženskost in veselje do življenja.

V spletnem tečaju boš:

  • spoznala bistvo najstniškega obdobja in kaj otrok v tem obdobju rabi od tebe;
  • odkrila 5 napak, ki jih dela 90% mam in kako se jim lahko izogneš;
  • spoznala, kako pristopiš do najstnika, da se ti ne bo tako upiral in te ignoriral;
  • odkrila, da si je potrebno vzeti čas tudi zase, za svoje doživljanje, saj imaš le spočita dovolj moči, da zdravo in odločno odreagiraš.

Mamam je tečaj dal dragocene uvide

Bolj zavestno skrbim za svojo ravnovesje. Večkrat poslušam tiste posnetke, ki se tičejo mojega trenutnega stanja z otrokom.
In kaj je drugače kot prej? Večkrat svojega najstnika pogledam, kot da ga vidim prvič in se mu preprosto čudim. Tako grem lažje čež težavnejša obdobja.
Polona z Gorenjske
Z novimi spoznanji svoja najstnika bolje razumem, lažje vzpostavljam in ohranjam stik z njima. Predvsem pa sem v vseh prepletajočih odnosih bolj ljubeča in mirna. Tudi v odnosu do sebe.
Sabina z Gorenjske

PRAKTIČNO, UPORABNO IN ZANIMIVO

Za pokušino delim s teboj enega izmed videov, ki jih dobiš v tečaju.

5 modulov za boljše razumevanje
najstnika in sebe

To je vključeno v spletni tečaj

MODUL 1: bISTVENE POTREBE NAJSTNIKA

Najstnik se osamosvaja, začne misliti s svojo glavo. Vse preizkuša in preverja, če mislimo resno. Začne se spraševati, kdo je in kaj hoče. Ob našem ljubečem vztrajanju se uči odraslega odnosa, ki spoštuje, daje svobodo in postavi mejo.

MODUL 3: PRISTOPAM UMIRJENA

Ob najstniku se mame pogosto znajdemo v drži, da od njega ves čas nekaj zahtevamo ali se z njim pogajamo. Pristopimo z jezo, v strahu ali z negotovostjo. Ti to ni všeč in bi to rada spremenila? Ko bolj umirjena pristopaš do njega, te bo lažje slišal.

 

MODUL 2: ODKRIVAM veličino najstništva

Najstnik je poln življenja, ljubi akcijo in novosti, ne mara pa preveč rutine. Sebe izraža z močnimi čustvi, občutljiv je na vsak komentar. Raziskuje in odkriva, kaj ga zanima. Na glas izraža svoje mnenje. Kritično razmišlja, a dostikrat pri tem tudi pretirava. Ker se spreminja telo, mišljenje, hormonsko ravnovesje… , nujno potrebuje 9-10 ur spanca.

modul 4: pozorno poslušam

Mame ob najstniku doživljamo vso njegovo čustveno nihanje; od navdušenja do razočaranja. Vključuje se v družbo, a dom je prostor, kjer si čustveno opomore. Veliko mu pomeni čas, ki ga posvetiš samo njemu. Ko ti v miru lahko pove, kaj doživlja, kaj ga muči. Ni več otrok, zato je prav, da tudi doma prevzame več odgovornosti. Prav je, da mu postaviš zdrave meje, saj ga učijo, da bo znal tudi drugim postaviti mejo.

modul 5: kaj mi najstnik nehote sporoča?

Najstnik ima dostikrat drugačno mnenje kot ti, zato se počasi učiš sprejemati njegovo različnost in enkratnost. V najstniku je veliko čustvenih nihanj. Najstnik velikokrat govori »brez zveze«, išče smisel, zakaj bi sploh kaj naredil. Če ga ne najde, dela ne bo opravil. Kam s tvojimi občutki razočaranja, ki se prebujajo? Kako se soočaš s svojo njegovo (in svojo nemočjo)? Kaj potrebuješ, da boš še naprej ljubeča in odločna? 

Redna cena

99 EUR

Posebna cena ZATE do 14.9.2021

77 EUR

OB NAKUPU DO 14. septembra PA DOBIŠ ŠE:

BONUS 1: v vrednosti vsaj 100 EUR.

Po elektronski pošti mi lahko pošlješ 3 vprašanja, ki se ti porodijo ob poslušanju spletnega tečaja. Na ta vprašanja ti odgovorim poglobljeno in strokovno.

BONUS 2: v vrednosti vsaj 30 EUR.

Uvod v e-priročnik za ljubeče in odločne mame: 5 korakov mame, ki zdravo usmerja svojega najstnika in pri tem ne pozabi poskrbeti zase. Redna cena polnega priročnika bo 60 EUR.

nadazupancic_portret

Kdo sem Nada Zupančič Bajželj?

Sem žena možu in mama trem najstnikom. Poleg družinskega življenja hodim pot podpore drugim ženskam, ženam, mamam in parom.  

Svojo vlogo vidim kot sopotništvo k bolj polnemu življenju. Zagovarjam pot majhnih korakov.  Z malimi, a vztrajnimi koraki se lahko pride do pomembnih sprememb, ki vodijo k bolj polnemu življenju.  

Se vprašaš kako? Prvi korak je umiritev sebe, vsak dan sproti, tudi večkrat v dnevu. Ko začutimo sebe,  ko smo v stiku s seboj, lahko prisluhnemo in začutimo, kaj mi drugi hoče sporočiti. Tako se ustvari zaupen prostor in gradi povezanost. Povezanosti pa si želi vsak, tudi najstnik, ki me prvi pogled zavrača, ali mož, ki je veliko v službi. 

 Ko smo umirjeni in v stiku s seboj, smo bolj ustvarjalni, bolj učinkoviti, lažje vodimo in usmerjamo druge, kadar in če je to potrebno. 

Sem specialistka zakonske in družinske terapije, sem Imago facilitatorka, pa tudi karierna svetovalka.

Za sabo imam 11 let pedagoškega in svetovalnega dela med študenti v Zavodu sv. Stanislava in 10 let dela v gospodarstvu. Sodelovala sem v preventivnih programih o vzgoji predšolskih otrok in v šolah priprave na zakon.

Od leta 2019 sem na samostojni poti, kjer se profesionalno posvečam svetovanju in psihoterapiji. Nudim sopotništvo, svetovanje in pa tudi Imago zavestni pogovor ženskam, parom in mamam in njihovim odraščajočim otrokom.

nada-logo