You are currently viewing Zdaj si na vrsti ti!

Zdaj si na vrsti ti!Dovoli mi, da ti zaupam dve zgodbi, ki te bosta morda opogumili, da se tudi ti lotiš ljubečega odnosa do sebe…

» V karanteni sin si ni delal domačih nalog, kadarkoli sem ga opozorila, je jezikal nazaj. Postajala sem vse bolj nemirna, nad mano je bilo delo za službo od doma, organizacija kosila, prostega časa, pa še dopoldansko spodbujanje k delu za šolo. Če gledam nazaj, preveč. Odkar si vsak dan vzamem že zjutraj malo premora, trenutke zase (kratek sprehod, mirna glasba) , sem bolj mirna. Ker sem bolj mirna, so bolj mirni tudi otroci. Podpora drugih mam mi je pri tem v veliko pomoč. » Barbara


»Učili so me, da je potrebno vsem ustreči. Nikoli nisem rekla ne. Odkar bolj cenim sebe, sem pozorna na to, kako sem. Kadar sem zelo utrujena, se popoldne malo uležem. Se je pa tudi že zgodilo, da sem videla, da je enostavno vsega preveč in sem komu rekla ne.

Vem, da je še dolga pot, da se naučim svoje delo tudi razporediti drugim, a ob izkušnjah drugih mam, vem, da bom zmogla. Spoznala sem, da najstniku najbolj pomagam prav s tem, da mu zaupam, da nekaj že zmore. »

Ana


Res je – potreben počitek in čas za umiritev, postavljanje mej in jasen NE – vse to se da doseči, tudi če tega nisi videla pri svoji mami. (Mini raziskava je pokazala, da si kar 80% naših mam med tednom ni nikoli vzelo čas za počitek!)


Zdaj si na vrsti ti.

Pred nekaj tedni sem te prvič povabila k programu Odločna in ljubeča mama.


Pa ne vem, ali se nam še želiš pridružiti …

Verjemi, z mojo pomočjo, konkretnimi nasveti in izkušnjami drugih mam lahko dosežeš rezultate, ki so se ti do zdaj izmikali.

Le začeti je treba!